Mysdag

Har haft en riktig mysdag idag, vaknade upp hos min älskling, fick skjuts av honom hem och gick o la mig igen. Åkte till praktiken vid elvatiden och där har jag och Mia (vän och butiksägaren för Mili's Beauty där jag har praktik nu och extrajobbar ibland..) målat lösnaglar hela dagen! Jag visade henne en vatten marmorerings teknik med nagellack, Mia ville testa det på en gång! Det var jättekul och vi ska fortsätta imorgon.

Sen när jag kom hem på kvällen åt jag med mami sen så ringde min moster Mimmi och ville ha hjälp med hennes nya iPhone så hon kom hem till oss och jag fixade lite.. det var så mysigt att få rå om henne, bästa mimsan.

Så nu ligger jag här i sängen och ska sova, hoppas på en lika fin dag imorgon! Kram


Hej


Närbild

Av mig på mig

Pyssel

Nu har jag ändrat lite på bloggen, den är betydligt bredare och annan header. Hinner inte göra mer nu så det får vara lite rörigt. Sen är ju frågan hur bloggen ser ut på en annan datorn med t.ex. 15,6 tums skärm, lär kolla det också. Nu ska jag åka till Sebastian, hej!

Renovering

Kanske blir lite rörigt här på bloggen under dagen men tänkte göra lite förändringar på den, var ganska nöjd med den men inte helt.. känns som lite Moa saknas, plus att jag vill ha den bredare, har alltid haft stora bilder på mina bloggar men nu är det liiiite för smalt.. jobbar på det nu.

Fortsättning på fjäderdamen..


Don't speak

Skissade upp denna på praktiken idag, får se om jag lägger till någon mun och näsa, kanske... Kanske inte.


Pyton

Mår sk•t idag, enligt läkaren jag träffade igår så har jag en släng av bihåleinflammation... Det kan jag nog hålla med henne om, även om hon var lite knepig som kunde utesluta infektion i kroppen genom att lyssna på hjärta och lungor..

Aja, strunt i det, blev hemma från praktiken idag med, börjar bli tråkigt hemma.. Och nu är jag på väg in till skolan för att klassen ska ha möte, vill bara ligga hemma. Ska nog gå o köpa material till en tavla jag vill göra.


Maybe you could use some...


iPhoneskisskladddoodle

Haha söt va. Hrm. Sitter fortfarande och väntar på sjukhuset, börjar ledsna fattar inte ens vad jag gör här, förutom att sitta och kladda i Art Studio appen..


Sjukhuset

Sitter just nu på Tierps Sjukhus och väntar på min tur att få höra "du har ett virus, ta alvedon och ipren" typ... Åh vad gör jag här egentligen? Mår dåligt, men kommer ju knappast bli nå klok på det här stället. Anti akuten.



Hur man tar sig från ledsen till lycklig på 25 minuter..

Ställ dig på en crosstrainer och kör slut på dig så bubblar endorfinerna upp! I alla fall för mig.. Jag var jättedeppig, såg ut som jag hade sålt smör och tappat pengarna och nu: jag skiner som den soligaste solen! Haha. Nu ska jag sova natti!


Akryl lek

 

Har pysslat och pillat lite på den här idag, geggade över massa vit färg på ett motiv jag hade gjort, får väl se hur  detta slutar! Nu ska jag träna sen duscha och sen sova.. har bytt sängkläder så kommer bli så skönt att lägga sig bland nytvättade mjuka täcken och kuddar. Natti!

 


Så här glad vill jag vara nu

Hej, det här är jag förresten.

Trött, huvudvärk, magont och fina kommentarer.

Idag hade jag ett litet utbrott här på bloggen, jag ber om ursäkt för det. Har haft en väldigt dålig dag, hoppas att det går över snart. Lite nervös inför att gå och lägga mig, har ju redan svårt att sova liksom.. Kanske jag ska ställa mig på crosstrainern och köra slut på mig, sen ta en tablett och då kanske jag kan somna bra? Hoppas hoppas, orkar inte med annat.. Men usch förlåt för mitt depp!
Mitt huvud sprängs snart och magen gör satans ont, men gladare blev jag av era fina kommentarer. Nu ska jag mysa i soffan med lite godis.

This is what I need to do, like right now..


via http://relax-ed.tumblr.com


Paint

Målade lite till..


Akrylbomb

Idag fick jag ett ryck och tog fram akrylfärgerna och börajde smeta runt med på en duk som jag hade börjat på redan.. Så här blev det:
Varken bra eller jättedåligt, men lite kul. Nu ska jag testa att göra en till!

Torsdagstema, work in progress

En ful fashionista.

Blommor, färg och annat fint.

källa

Home

Är hemma idag, lika som igår.. min visdomstand som spökar, ska till tandläkaren om två timmar. Vilket betyder att I should get my fat ass into the shower, men ska nog träna först, onödigt att duscha utan att ha svettats innan hehe, nej riktigt så är det inte men känns på riktigt onödigt att ställa sig och duscha om jag inte har tränat innan! Så det ska jag nog göra nu.

Ritade lite igår med men ledsnade för det gick inte så bra, ska göra ett nytt försök idag.

Otroligt

Känns så konstigt att få höra från Ida nu på natten och säger att de är just nu i Doha, Qatar, de mellanlandar där på väg till Kapstaden, Sydafrika.... Laddade hem Hitta mina vänner appen idag så nu kan jag se var hon är! Så kul!


Kärleksförklaringar

En sak som jag undrar över är när de sjunger i "kärlekssånger" att de skulle kunna springa på glas eller genom eld..eller fånga en granat för den delen.. och ofta i låtarna så har den de skulle kunna göra vad som helst för gjort bort sig jättemycket, verkligen sårat dem.. Varför springa på glas istället för att ta bort det och sedan gå? Eller ringa och be kärleken "du vänta en stund jag ska bara släcka branden.." Hmm.. nja kanske inte skulle bli en sån bra låt, eller? Nej men jag fattar att kärleken ska övervinna allt och att man älskar folk mer än sig själv osv.. men hallå, det räcker väl med två låtar?

Lördag utan färg

Min fina syster Ida som just nu sitter på planet till Kapstaden.. saknar redan!

Minelle myser hos mamma Hanna.

Min syster Emelie och hennes Wiktor, precis hemkomna från Thailand.

Våran fina, bästa "moster" Mimmi.

Våran mycket långhåriga älskling William.

Äntligen vaken! Men fortfarande trött..

Tack för oss!

Lite från lördagen den 14 Januari

I lördags träffades några i familjen här hemma och sa hej då till Ida som ska åka jorden runt idag, vi åt god mat, lekte med lillkillen William och mös med Williams lillasyster Minelle.
...som mest sov.
Så små söta fingrar..
Busig storebror, med betydligt större fingrar!
Våran älsklings knäppis!
Fina tulpaner..

Fridas söta kattunge


Nu har hon åkt

Min fina syster! Nu sitter hon i bilen på väg till flyget, sjukt! Ses om 3 månader då Idfis, puss!


Fixar

Åh drygt hann inte lägga upp några bilder idag, har suttit och hjälp Ida att göra en blogg här så hon och hennes kompis kan skriva när de är ute och reser.. bloggen ser just nu nästan exakt ut som min men med andra färger men ska fixa på det sen, orkar inte mer nu utan nu vill vi båda bara ner och mysa framför en film med mamma i soffan, sista kvällen.. sjukt.  Kram

Söndag

Sista dagen Ida är här, imorgon klockan tio åker hon till Arlanda för att sedan flyga till Sydafrika.. (!!!!) helt sjukt!
Jag sitter just ny och fixar lite bilder, lånade Hannas (syster) kamera igår, fick så otroligt fina bilder på lilla Minelle (Hannas lilla bebis). Håll utkik under dagen så kommer nog några!

°

Källa

Nighty

Hej! Sitter och myser framför teven med mamma och min syster Ida, hon åker till Sydafrika på måndag och ska på jorden runt resa i tre månader... Jobbigt för oss men kul för henne! Så idag har vi haft en "avskedsdag" för henne. Super mysigt! Bilder lägger jag upp imorgon nu ska jag sova! Natti


Hej


Fredagsmys med Frida

Idag har jag tillbringat dagen med min "kusin in law" Frida, vi har badat på Aspenbadet och pratat och pratat och pratat! Det var jätte mysigt, men nu sitter jag i soffan hemma med mamma och är supertrött.. Kanske för att det är jobbigt att simma och prata samtidigt!? Haha. Funderar på att gå och lägga mig innan jag blir pigg igen. Ha en fin fredagkväll!


You like to be so close, I like to be alone

Att en låt kan pricka så rätt, som jag skulle ha skrivit den haha.  Ta det inte fel, jag älskar Sebastian men jag är lite sådär.. som i rubriken tråkigt nog, jag jobbar på det!


Adele – My Same (Live At Hotel Cafe)

Black and white

via tumblr
låna gärna bilderna men visa alltid källa

Somna om, träna eller rita?

Hmm vet inte hur jag ska göra nu om jag ska försöka somna om eller göra något... Gick upp för en timme sen (06.15) och gjorde sällskap med Sebastian tills han åkte till jobbet, sen gick jag ut med Ludde sen gav jag han mat.. Och nu ligger jag här i varma sängen igen och funderar om det verkligen är så bra att försöka somna igen nu när jag redan är vaken... Vi får se. God morgon på er!


Torsdag

Blev inget torsdagstema idag, tråkigt nog.. men hade inte tid och glömde bort det. Nästa vecka!

Jag kom precis hem från födelsedags"kalas", känns konstigt att skriva så när födelsedagsbarnet fyller 22 men kalasigt var det i alla fall! Hon bjöd på mycket god mat och det var väldigt trevligt!
Träffade på hennes otroligt söta kattunge med, nu vill jag ha en katt ännu mer.. plus att katten vi har vaktat har åkt hem igen, tråkigt.

Nu ska jag träna sen sova.. Hej

Let's put some color on this

Bilden jag skissade på igår..

Akvarellmålning tidigare idag


Duktig tjej

Idag efter praktiken har jag skissat på en bloglovin'logga och ritat upp den "rent" på pappret som jag ska färglägga den på..( jag skissar ju alltid på kopieringspapper och ritar sedan av skissen genom att använda ljusbordet för att få så rena linjer som möjligt... och papper för den delen med för jag suddar väldigt mycket haha)

Efter att ha klurat på loggan så testade jag lite akvarellteknik på ett kraftigare papper, det var kul och roligt att bara få leka och testa sig fram.

Och efter det så tränade jag på crosstrainern i 40 minuter och på högsta trögheten ganska länge! Känns bra. Så nu ligger jag nyduschad och ska sova, har inte slagit på tvn än och ska verkligen försöka låta bli! Känner mig duktig, det kanske blir någon ordning på mig tillslut med sömn och allt? Vem vet?

Natti!


Ibland så förstår jag inte

Nicki Minaj – Stupid Hoe - Explicit Version
Sjukt konsigt att hon har släppt en sån dålig låt

Måla

Hej! Idag har jag haft praktik hos konstnären Lennart Wallin, han visade mig olika akvarelltekniker sen så fick jag jobba på med det.
Det var kul att få hjälp och få lära sig grundläggande saker, t.ex. vilket papper man ska ha, vilka färger som är smidigast att arbeta med och att man ska blöta pappret på båda sidorna innan man börjar måla (gäller bara när man använder 300 grams papper).
Han gav mig också massor av olika papper att testa på hemma så ska göra det nu! Ska även börja göra en bloglovin bild.. kan ju använda mig av något nytt papper.
Nu ska jag sätta igång innan jag somnar! Hejs

Papercut..

Aj, skar mig nyss på papper.. det är så obehagligt, ryser i hela kroppen när det blir så.
Idag var jag ju i Uppsala och handlade med mamma, köpte en lådhurst i vitt plåt från IKEA, en vit stickad tröja från Cubus, pennor och papper på Panduro.
Ikväll är sista dagen på julovet och imorgon börjar praktiken hos konstnären Lennart Wallin ska bli så kul! Ska ta med mig akvarell material imorgon så vi ska jobba med det, ska bli så kul att få lära sig massa nytt.
Nu ska jag hoppa in  i duschen för jag stod nyss 40 minuter på crosstrainern, känns bra efter att vi åt på MAX idag haha... Nåja.. Natti

color

källa

Tisdag

Hej! Orkar inte skriva vad jag gör för jag gör inget viktigt men nu ska jag gå med min hund och sen ska jag och mamma åka till Uppsala och handla. Jag ska köpa akvarellpapper och en lådhurts!

Haha

Titta på dessa sötnosar.

Rensning

Just nu sitter jag och kollar igenom alla mina bilder och tar bort massor, tar tid när det är 8010 bilder.. och många av dem är dubbletter om inte trippletter.. lite jobbig men nödvändigt, vill gärna ha ordning bland bilderna och nu är det liksom kaos.. Lycka till Moa, tack.

Chanel

Fick denna underbara doft av Sebastian i julklapp.
Foto: MBergfoth

Honesty

Fink – Honesty

Fina Naglar

källa

Minelle

Min fina systerdotter.

Mint

Gjord i programmet harmony.

Vinterbild

Bild som jag tog förra året.

Dröm

källa

We can never fully stand in anyone’s shoes or claim to vicariously speak for anyone else.

Vaknade tio i nio, tog en träningstablett, väntade 20 minuter, gick och pratade med mamma en stund, åt en halv banan, tränade 21 minuter, åt resten av bananen, tvättade av mig och satte mig här. Skön morgon! Sov sex timmar men använda Sleep cycle appen så vaknade jätte skönt och utvilad! Nu är jag glad, underbart.
Lyssnade på Johnny Cash när jag tränade med, det var också bra. Gillar honom, har kommit på att jag hoppas att jag lyssnar på honom när jag dör, låter hemskt för många för döden ska man ju inte prata om, men hallå, det mest vanligaste och det som garanterat kommer hända alla kan ju inte vara så farligt.

Jag säger inte att jag vill dö än, har alldeles för mycket kvar som jag vill göra, jag säger bara vad jag önskar att få lyssna på när döden inträffar, det är väl inte så farligt! Men alla kan och ska inte tycka lika, men livet blir mycket lättare om man inte ser så hårt på döden, det är värre med saknaden, men det kan vi ta en annan gång. Jag säger som Johnny Cash:

"I think I understand a little bit about how you feel about some things. It’s none of my business about how you feel about some other things. And I don’t give a damn about how you feel about some other things."

Sova

Tränade hårt i en halvtimme, från halv ett till ett sen duschade jag och nu har jag legat i sängen ett bra tag, är sjukt skönt trött i hela kroppen och i skallen, har bara inte kunnat slita mig från telefinken. Ska nog sova nu, sen träna igen när jag vaknar.. Bara för att se hur mycket jag orkar hehe. Natti mina fina


Nya armband

Finfyndade förra veckan i Valbo, 30 kr styck på Kappahl.

Träna sent

Eftersom jag har problem att sova och jag testade lätta sömntabletter men de hjälpte inte så tyckte min läkare att jag skulle testa träna stenhårt på kvällen.. nu är det ju väldigt sent men vill ändå testa. Vissa blir ju jättepigga av träning och andra blir trötta.. ibland kan jag nästan somna efter så håll tummarna! Snart blir det crosstrainern!

Fint på tumblr

källa

Bästa datorn

Jag har bästa datorn, älskar min iMac. Vet ni vad den nyss gjorde? Jag råkade dra ur strömsladden så datorn stängdes av så självklart trodde jag som gammal pc-användare att allt jag höll på med (ni såg bilden innan) skulle försvinna.. men nej då min fina vän mac återställde allt så fint så... tack! Så skönt att ha en användarvänlig dator.

Kan ni förstå min förtvivlan som senare övergick till förtjusan?! Fantastiskt!

Photoshop

Har precis suttit och kollat på lite videos för nybörjare på photoshop och har lärt mig en hel del. Jag har använt photoshop i flera år så jag kan ju en del saker men klart att man missar grejer, så nu sitter jag och förfinar bilder som jag tog idag.

Har börjat använt Bridge också som följer med ps men jag har aldrig brytt mig om att tittat på vad det är, nu har jag insett vad jag har missat. Ett jätte smart program som låter dig överblicka dina bilder, där kan du också mellanlanda i ett annat redigeringsprogram innan du öppnar bilden i ps, hur kul som helst för bilderna blir så fina.

Kanske ser lite stökigare ut än vad det är..


Trevlig lördag

För första gången på länge gick jag upp i tid imorse, eller ja halv nio, nio.. ganska tidigt för en barnfri ungdom :P Städade lite för mamma och jag väntade efterlängtat besök från Lund, vänner till familjen som flyttade ner till Lund för ett tag sen, var så kul att träffa dem. Min syster Hanna och hennes familj kom också, fick mysa lite med bebis Minelle ett tag, underbart att få hålla i en sån liten. Ni får se henne sen, underbart söta Minelle. Nu har alla åkt så jag och mamma ska till affären för att handla lite lördagsmys.

Fredag

Hello, har ni haft en bra dag? Hoppas det, för det har min varit. Har haft en mysig dag, sovit länge, skissat, myst med katten vi vaktar, myst med min fina Sebastian som bara har sovit, solade en sväng och tränade efter det, nyss så åt jag jättegod mat som mamma lagade. Nu sitter jag och fryser som en tok.
Ikväll ska jag och Sebastian kanske kolla på bio, hoppas det.
Ha en fin kväll.

Närbild

Foto: jag, på bild: jag.

mer tumblr

via moabergfoth.tumblr.com

Tumblr

via moabergfoth.tumblr.com

.


bloggar och sånt

Kom precis att tänka på att jag har inte gillat blogg.se så mycket förut för har tyckt att de är så tråkiga men jag måste säga att det är en fantastisk uppryckning för mig att blogga här nu för så här är det va: Saker fungerar faktiskt!!!! Man ska ju aldrig säga aldrig (att det slutar fungera) men just nu är jag väldigt nöjd. Det har ju fungerat i flera dagar nu, förvånad eftersom jag bloggade hos forme i en vecka typ och saker strulade varje dag nästan, inte ok.

Kelly Smith


Hockeykväll

Fast jag stanna såklart inne i studion, var på väg att följa med Sebastian till några vänner för att kolla men då skulle det bara varit för umgänget, hatar hockey.. okey hata är ett starkt ord men är totalt ointresserad av det.. Nu vill jag gå och lägga mig men måste ut med hunden först, kan han inte gå själv?

Musik

Klicka på siffrorna för att komma till varje låt.
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Moa Listar

Tänkte lägga till en kategori där ni kan hitta "Top tio" liknande listor, där jag skriver/listar favoriter mm. Kan vara kul att se vad olika personer gillar, ett sätt att lära känna varandra på nästan. Ni får jättegärna dela med er av era egna favoriter i en kommentar, skulle vara super. Hoppas att ni gillar det!

Mandy Tsung


Hjälp!

Måste verkligen köpa en ny skanner, och en skrivare.. alltså en med båda två i helst. Men jag har ingen aning alls (verkligen!!!) om vad jag ska köpa!? Finns det någon vänlig själ där ute som skulle vilja hjälpa mig? Någon som har ett tips? Tack på förhand!

Mys med katten


Fina blusen

En liten del av min nya tröja/blus, är kär i den tror jag, älskar spetsen.

animal

via tumblr.

Morgon mys


03.34

Klockan är halv fyra och jag kan verkligen inte koppla av, är ju trött. Snälla låt mig sova.


Torsdagstema, till havs.

Här är mitt bidrag till Torsdagstemat -Till Havs. Kan inte säga så mycket om inspiration till den här bilden, var bara något som kom upp, passar mig ganska bra eftersom jag älskar havet och älskar att titta på det.
Andra som har varit med och ritat kan ni hitta hos Smäm!

Färdig!

..med torsdagsteckningen! Resultatet får se imorgon på förmiddagen. Ses då, nu ska jag gå med min hund sen sova, natti!

20.55

Åh nu är jag trött, börjar bli klar med teckningen men inte nöjd ännu.. och har ett ögonbryn att göra. Vill kolla på The Mentalist.. kanske ska göra det en liten stund, sen fortsätta rita? Ja så blir det nog.

Börja om

Blev jättefult  när jag färglade bilden, så det är bara att börja om från början! Svartvitt får det bli. Så just nu fick jag mycket mera jobb framför mig och mindre tid, irriterande.

Messy desk

Så här ser det ut när jag är i farten... väldigt stökigt. Just nu håller jag på med Torsdagstemat.


Andy Denzler


Förlåt och välkomna!

Hej! Välkommen till min nya blogg! Förlåt att jag flyttar runt hela tiden men forme.se bloggen fungerade knappt! Jag lovar att jag ska stanna här så länge jag bloggar! Hoppas att ni vill följa med mig här på bloggen för att hålla utkik på mina illustrationer mm. Tack på förhand och kram hehe.

Gå upp nu!

Ligger så skönt i sängen, jag som skulle gå upp tidigt idag! Tusan. Är så trött, jag måste verkligen vända på dygnet... Nu ska jag träna, sen äta och sen påbörja torsdagstemat! Kul!


Imorgon ska jag...

Imorgon ska jag rita mitt bidrag till "Torsdags Tema" som några bloggare håller i, har testat skissat lite och imorgon ska jag sitta hela dagen om det så krävs för att jag ska bli nöjd.. brukar ju ta flera dagar men har inte kunnat ritat.. haft tid och så men det har inte blivit fint. Hoppas på bättre lycka imorgon!

Testar appen

Testar just nu att skriva från blogg.se appen, känns väl bra haha. Det är slutfixat med bloggen för idag, orkar inge mer! Nu ska jag kolla på The Mentalist och sen sova.


Work in progress



Minelle och Ida

Ida håller i våran underbara systerdotter Minelle.

Fina kusinerna


Smygstartat

Som ni kanske förstår kommer jag att blogga här istället, forme.se var absolut inget för mig. Jag ber om ursäkt för mina ständiga flyttar och jag hoppas att jag har kvar denna tills jag slutar blogga, om inte denna skulle börja krångla med dvs!
Jag har laddat upp med lite inlägg så det inte är helt tomt, det är ju inte så kul, och kommer fylla på under tiden. Hoppas att ni orkar hänga kvar! Den här bloggen kan ni ju i alla fall gå in på! ;)
Kram på er.

Julen

Lite bilder från julhelgen.

 

 

 

 

 


Lace


I min studio.

Här är två bilder från var jag sitter just nu och där jag är mesta delen av ledig tid. Älskar det här rummet.

Untitled II

Material: Tria-Promarkers på akvarellpapper, pigment liner från Staedtler.

The Orange Joker


Hide


absent minded


anonymous torso


Untitled

Material: TriaMarkers och Promarkers. Pigment liner 0.05 från Staedtler. Akvarellpapper.

Fireblood

Till denna har jag använt TriaMarkers, ProMarkers och akvarellfärg på akvarellpapper.

Rosie, skiss.


Rosie.

Det här en blyerts teckning i A4 format som jag håller på med just nu.

Hidden faces

"
En "workinprogress" bild. Hidden Faces, akvarell och blyerts.

Tröttnade

Jag tröttnade på forme.se bloggen, den fungerade sällan som man tycker att den borde, ibland gick det varken att blogga eller gå in på bloggen! Och vad är det då för mening att ha en blogg? Nu går jag tillbaka till blogg.se, det brukar fungera och jag orkar inte med något mer trassel. Hoppas att ni orkar med mina flyttar hit och dit, jag ska verkligen försöka att stanna här nu! Jag lovar!

Tänk på detta.



These colors


Rosie, före och under tiden.


Ritar



RSS 2.0